32 zorgappartementen Philadelphia te Nijverdal

32 Zorgappartementen Nijverdal

In opdracht van TRB Vastgoed heeft Archimees de nieuwbouw van 32 zorgappartementen voor Philadelphia te Nijverdal ontworpen. Op de hoek van de Kerkstraat en het Hoge Dijkje stond een kerk die niet meer in gebruik was. In het nieuwe ontwerp wordt de herinnering aan de kerk levendig gehouden door verwijzingen ernaar in de architectuur. Het nieuwe bakstenen gebouw volgt de contour van de kerk, het trappenhuis aan de kopgevel is ontworpen als afgeleide van de oude klokkentoren en de bovenste laag is uitgevoerd in een ander materiaal.

In een zorgappartement wonen de cliënten van Philadelphia zelfstandig, maar kan een beroep gedaan worden op 24 uurs zorg. Ook zijn er verschillende huiskamers en woonkeukens aanwezig. Elk appartement is voorzien van een woonkamer / keuken, slaapkamer, badkamer en balkon.

De entree van het gebouw bevindt zich in het lage deel, direct naast het hoofdgebouw. Net als de bovenste laag van het hoofdgebouw is het lage deel voorzien van wit stucwerk in de gevels. Door de toepassing van twee verschillende materialen – metselwerk en stucwerk – wordt het gebouw visueel opgeknipt. Hierdoor sluit het goed aan bij de schaal van de omgeving.

De 32 zorgappartementen worden gebouwd door Plegt Bouw uit Ootmarsum. http://www.plegt.nl
De bouwkundige uitwerking is in samenwerking met Lesker bouwkundig tekenburo opgepakt. http://www.lesker-bt.nl