Badhuis en Ariënsschool gered

badhuis ariënsschool hengelo

Het Badhuis en de Ariënsschool te Hengelo zijn gered. De in verval zijnde monumentale panden zijn gekocht door Domain Vastgoed te Hengelo. Archimees is als architect betrokken bij de herbestemming.

Het Badhuis en de Ariënsschool liggen aan een belangrijke entree naar het centrum van Hengelo. Al een jaar of dertig is er nauwelijks meer naar deze panden omgekeken. Zelfs sloop was een serieuze optie, omdat er geen haalbare plannen werden ontwikkeld om beide panden te behouden. In de plannen van Domain Vastgoed en Archimees worden het Badhuis en de Ariënsschool gerestaureerd; in de voormalige lokalen van de school komen appartementen voor een- en tweepersoonshuishoudens. Het Badhuis wordt de entree naar een nieuw appartementencomplex dat boven het Badhuis wordt gerealiseerd. “Een hele mooie oplossing. Het monument komt in zijn volle glorie tot zijn recht”, belooft Aard Van Alsté, directeur van Domain Vastgoed, in dagblad Tubantia.

Architect Rob Mees ten Oever van Archimees was al betrokken bij het comité Vrienden van het Badhuis Hengelo, dat sinds enkele jaren strijdt voor behoud van de beide monumenten.

Dagblad Tubantia schreef in oktober 2015 over de redding:

http://www.tubantia.nl/regio/hengelo/badhuis-en-ariënsschool-in-hengelo-gered-1.5308201

Foto: Google streetview Badhuis en Ariënsschool