Het Badhuis Hengelo in het nieuws

uitslag poll tubantia badhuis

Het Badhuis in Hengelo blijft in het nieuws. De geplande woontoren boven het Badhuis zorgt voor een gezonde discussie over hoogbouw in Hengelo. De tegenstanders wonen niet geheel verrassend in de directe omgeving van het gebied, terwijl de meeste Hengeloërs het plan omarmen. Een poll van dagblad Tubantia wijst uit dat de meerderheid van de respondenten vindt dat Hengelo haar hoogtevrees van zich af moet schudden.

In opdracht van Domain Vastgoed heeft Archimees een ontwerp gemaakt voor restauratie van het Badhuis en de naastgelegen Ariënsschool. Toegevoegde nieuwbouw bleek nodig om het plan financieel haalbaar te maken. De nieuwbouw wordt gerealiseerd in de vorm van een toren met appartementen, zwevend boven het Badhuis. Daarbij is gestreefd naar een tijdloze toren, waarin de kenmerken van het badhuis duidelijk naar voren komen, maar die wel een eigen gezicht heeft.

Samen liggen de beide monumenten in een park, waarlangs de beter zichtbare Drienerbeek loopt; in het park vindt het parkeren voor de woningen plaats maar er is ook volop ruimte voor wandelaars en hardlopers.

Na de positieve reacties op de inloopavond voor omwonenden, kwam er toch een tegenbeweging op gang van bewoners uit de directe omgeving die de nieuwbouw te hoog vonden worden. Zij verzamelden handtekeningen in de buurt tegen het plan. Ook de medestanders laten zich echter niet onbetuigd: op de website van de regionale krant zijn veel positieve reacties op deze voor Hengelo unieke ontwikkeling.

Inschrijven voor een appartement? Kijk op http://www.wemenpark.nl