Woning Boddenkamplaan Boddenkamp, Enschede

Boddenkamplaan Boddenkamp

Aan de Boddenkamplaan, in de wijk Boddenkamp te Enschede, verrijzen diverse rijwoningen volgens de beproefde methode die in de wijk Roombeek was toegepast. Binnen bepaalde spelregels kunnen bewoners er hun droomhuis realiseren, terwijl er een aantrekkelijk en afwisselend straatbeeld ontstaat, geïnspireerd op de oude Amsterdamse grachtenpanden. Deze woning aan de Boddenkamplaan is net wat opvallender dan die van de meeste buren: het heeft afwisselend antraciete en oranje bakstenen en opvallend grote ramen. Daarnaast is het huis het hoogste van allemaal.

De opdrachtgever gaf de architect een simpele taak: ontwerp voor mij een mooi huis waar ik ook nog prima kan wonen als ik oud ben en waar ik zoveel mogelijk kan genieten van het uitzicht op het park.

De woning oogt stoer en fris tussen de buren met overwegend donkere bakstenen gevels. Oud worden kun je hier zeker, de luie rechte trappen zijn voorbereid op de plaatsing van een rolstoel traplift. En het uitzicht op het park is gegarandeerd door de ligging van de belangrijkste ruimtes van het huis (waaronder de woonkamer en de werkruimte) aan de voorzijde, waar veel glas is. Alle ramen aan de voorzijde zijn uitgevoerd als frans balkon. Inkijk is er niet, daar er geen woningen tegenover staan.

Partners van de woning Boddenkamplaan Boddenkamp:

Bouwkundige uitwerking: Lesker bouwkundig tekenburo, Vriezenveen. http://www.lesker-bt.nl

Constructeur: Ingenieursbureau Heino, Haaksbergen. http://www.ibheino.nl

Aannemer: Aannemersbedrijf Scholte op Reimer B.V., Albergen, http://www.scholteopreimer.nl