Villa Dalmeden, Hengelo

villa Dalmeden Hengelo

Deze vrijstaande, moderne villa staat in de wijk Dalmeden (deelplan Kamers) te Hengelo. De opdrachtgever wenste een eigenzinnige woning met veel glas en uitzicht aan de achterzijde, die aan het open veld grenst.

De woning bestaat uit een middendeel met kap en twee zijvleugels. Door de woning zo breed mogelijk op te zetten, wordt de diepte beperkt en blijft er meer ruimte voor de tuin over. In het middendeel, waarvan de kap en de zijgevels met dakpannen worden bedekt, is het woon- en logeergedeelte. De woonkamer is extra hoog en heeft een entresol voor hobby activiteiten. Aan de voorzijde op de eerste etage zijn de logeerkamer en een badkamer gesitueerd. Naast de entree bevindt zich een vleugel met bijkeuken en fietsenberging. Het ranke dak steekt aan de voorkant over en vormt daar de carport. In de vleugel aan de andere zijde zijn de hoofdslaapkamer, inloopkast, badkamer en techniekruimte opgenomen.

De woning is zeer duurzaam en heeft onder meer een warmtepomp, zonnepanelen, tripel glas, hoogwaardige isolatie en lage temperatuur verwarming.

Voor meer informatie over wonen en kavels in Dalmeden kijk op http://www.wonenindalmeden.nl/