Herbestemming kantoor tot appartementen

herbestemming kantoor tot appartementen

Jarenlang was dit kantoor een lelijk eendje aan een invalsweg van Hengelo. Het vormde een anoniem, enigszins vervallen decor achter een prominent kunstwerk, in de volksmond ‘de Ballen van Bert’ genoemd. Na herbestemming van het kantoor tot appartementen oogt het pand weer fris!

Het voormalige kantoor staat op de hoek Deldenerstraat – Geerdinksweg in Hengelo. Deze ligging, juist niet in een kantorenwijk maar aan de rand van een toekomstige woonwijk, maakte herbestemming al kansrijk. De draagconstructie was, net als bij veel kantoorgebouwen, flexibel genoeg om de herbestemming van het kantoor tot appartementen eenvoudig mogelijk te maken. De appartementen zijn gerealiseerd voor Stichting Wopit. Wopit (Wonen en Psychiatrie in Twente) biedt huisvesting en begeleiding aan mensen met een ‘psychiatrische kwetsbaarheid’. De cliënten wonen er zelfstandig, met zorg op afroep. Ze krijgen begeleiding van Wopit. De stichting heeft meerdere vestigingen in de regio, onder andere aan de Dieselstraat in Hengelo. https://www.wopit.nl/

De ontwikkelaar is Kienhuis Gebiedsontwikkeling uit Deurningen en het pand is verbouwd door Plegt Bouw B.V. (http://www.plegt.nl) uit Ootmarsum.