Herbestemming kantoorgebouw tot appartementen

herbestemming kantoorpand tot appartementen

Herbestemming van een kantoorgebouw tot appartementen komt steeds vaker voor. Archimees is samen met Lesker bouwkundig tekenburo betrokken bij de plannen voor hergebruik van het kantoorpand De Schans aan de Wierdensestraat in Almelo, nabij het station en het centrum. Hiervoor is nog wel een bestemmingsplanwijziging nodig.

In het pand mogen volgens het huidige bestemmingsplan kantoren gevestigd worden. Omdat het kantoorgebouw al meer dan drie jaar niet meer verhuurd is, ontstond de mogelijkheid om er een andere functie in te huisvesten. Deze maatregel komt voort uit de wens om leegstand tegen te gaan.

In opdracht van de eigenaar van het pand, Twentevast B.V, werken we tekeningen uit voor herbestemming van het kantoorgebouw. Er komen 35 short stay appartementen, die maximaal een half jaar verhuurd worden aan expats, goed opgeleide internationale projectmedewerkers die tijdelijk naar Almelo komen. De gemeubileerde appartementen komen die op de eerste, de tweede en de derde verdieping, boven een fitnessstudio.