Hoekwoning Boddenkamp, Enschede

klassiek moderne woning

Deze klassiek moderne woning, bijna opgeleverd, is gebouwd op een hoekkavel aan de Boddenkamplaan in de wijk Boddenkamp te Enschede. Het moest een stoere woning worden met uiterlijke verwijzingen naar het rijke industriële verleden van Enschede en invloeden hebben van de bouwstijl in Chicago van begin vorige eeuw. Daarnaast hebben we de woning, een stadsvilla, de uitstraling van een grachtenpand gegeven.

Dit is vertaald in een ontwerp met gevels van baksteen en hoge ramen, waarbij de voorgevel belangrijker oogt dan de zijgevel. De voorgevel is symmetrisch en tussen de ramen zijn bakstenen penanten toegepast die nog een stukje boven het dak uitsteken.

De klassiek moderne woning is voorzien van een kelder met daarboven een splitlevel woonkamer / woonkeuken. Op de eerste etage bevindt zich aan de voorzijde een royale werkkamer, ontsloten door een ingang in de zijgevel en een eigen trap, gescheiden van het woongedeelte. Daarnaast zijn er slaapkamers en een badkamer op deze verdieping. Op de bovenste etage liggen nog twee slaapkamers, een badkamer en een dakterras met uitzicht op het park aan de overkant van de straat. Doordat de gevels van de hoekwoning tot aan het platte dak zijn doorgezet, zit je op het dakterras beschut en zonder veel inkijk.