Kantoorpand Notariskantoor Hof Vriezenveen

kantoorpand

 

Dit kantoorpand is gerealiseerd in het centrum van Vriezenveen voor Notariskantoor Hof. Notaris Hof, een betrokken opdrachtgever met ambitie, wenste een representatief, modern, duurzaam en transparant kantoorpand en dat is het geworden!

Het gebouw staat op de hoek van het Manitobaplein, schuin tegenover het gemeentehuis. De ingang bevindt zich in het midden van de voorgevel, vanwaar men de centrale ontvangsthal betreedt. Aan de rechterkant ervan liggen de wachtruimte (met zicht op het plein), toiletten, een spreekkamer en de passeerkamer (met zicht op de tuin). In de vleugel links van de entree zijn werkplekken, een archiefruimte, pantry en printfaciliteiten gehuisvest. Een balie is bewust niet toegepast; dat zou de sfeer van de ontvangsthal bederven. Klanten die binnenkomen gaan toch niet onopgemerkt aan de medewerkers voorbij en krijgen een warm welkom!

Via de ranke open trap komt men op de eerste etage van het kantoorpand, waar rechts van de centrale hal een vleugel gevuld is met een kantine, toiletten, installaties, werkruimte en archief. Het linkerdeel op de eerste etage heeft open werkplekken, gescheiden van het centrale deel door een wand van alleen glas. Bijzonder is hier het contrast tussen de openheid naar het hart van het gebouw en het intieme van het werken onder een dak die via een ronding naadloos overgaat in de gevel.

Gebruikte materialen aan de buitenzijde zijn wit stucwerk, glas, hout en zink, wat leidt tot een rustige maar spannende combinatie. Afgezien van het zink, zijn deze materialen ook in het interieur gebruikt.

Standaard verlaagde plafonds komt men hier niet tegen. Dit kantoorpand is voorzien van wit gestuukte plafondeilanden waarin de installaties en ledverlichting zijn opgenomen. Verder is gebruik gemaakt van vloerpotten voor de elektriciteit, lage temperatuur vloerverwarming, warmteterugwinning, een warmtepomp en een zeer goed isolerende gebouwschil.

Samenwerkende partners:

Opdrachtgever: Notariskantoor Hof, Vriezenveen www.notariskantoorhof.nl

Architect: Archimees, Hengelo, www.archimees.nl

Bouwkundige uitwerking en bouwbegeleiding: Lesker bouwkundig tekenburo, Vriezenveen, www.lesker-bt.nl

Directievoering: Patricia Steenhagen Bouwbegeleiding en Advies, Aadorp, www.patriciasteenhagen.nl

Constructeur: Cibis, Almelo, www.cibis.nl

Installatieadvies: Installvison, Hengelo, www.installvision.nl

Aannemer: Plegt Bouw B.V., Ootmarsum, www.plegt.nl

Installaties: Löwik Installatietechniek, Almelo, www.lowik.nl

Fotografie (behalve achtergevel): Laurens Kuipers Architectuurfotografie, Enschede, www.laurenskuipers.nl