Klassiek moderne villa Boddenkamp Enschede

klassiek moderne villa

Deze klassiek moderne villa op Boddenkamp te Enschede is een vrijstaande woning met, zoals de titel al aangeeft, klassieke en moderne invloeden. De vorm en raamindeling zijn klassiek, de dakpannen en entreepui juist modern. Het ‘kleurgebruik’ is beperkt tot wit, grijs en zwart. De toegepaste materialen zijn stucwerk gevels, zinken bekleding, houten dakgoten en boeiborden, keramische dakpannen en slanke aluminium kozijnen.

Boddenkamp is een wijk in het centrum van Enschede waar veel ruimte is voor het verwezenlijken van een eigen droomhuis. De ligging nabij het centrum is ideaal. Wonen kan in een rijwoning langs het park of in een vrijstaande woning in één van de straatjes achter de Boddenkamplaan. De door ons ontworpen klassiek moderne villa wordt gebouwd in één van de ‘straatjes’, de Noordendorplaan.

De entreepui van zink en glas is een blikvanger in de voorgevel. Deze pui verdeelt de woning in een linker- en rechterdeel. Het wonen vindt voornamelijk plaats aan de achtertuinzijde; daar liggen een vierkante, verdiepte woonkamer en de langgerekte woonkeuken naast elkaar, gescheiden door een verdiepinghoog meubel met onder meer een inbouwhaard en -televisie.

De bouwkundige uitwerking en bouwbegeleiding van de klassiek moderne villa wordt verzorgd door Lesker bouwkundig tekenburo, http://www.lesker-bt.nl