Moderne uitbouw jaren 30 woning opgeleverd

Deze moderne uitbouw aan een jaren 30 woning in Hengelo is het resultaat van de wens om extra ruimte te creëren, door de dichte keuken achter het huis in open verbinding te brengen met de woonkamer. De nieuwe uitbouw contrasteert sterk met de bestaande woning door de toepassing van veel glas, in combinatie met hout en staal.

Van de bestaande zijgevel naast de keuken resteert slechts het muurtje ter plaatse van het aanrecht, waardoor de keuken in open verbinding kwam met de nieuwe uitbouw. De aanbouw, die ook nog eens breder is dan het oude woonhuis, voegt extra ruimte, licht en woongenot toe in de vorm van een leefkeuken: onder het toegevoegde daklicht is meer dan voldoende plek geschapen voor de grote eettafel.

Het stalen frame, dat de dakrand van de uitbouw vormt, loopt enkele meters verder door dan de uitbouw en begrenst een nieuw terras, waarboven zonwering komt met beweegbare lamellen. De nieuwe lichtstraat, de brede achterpui en de glazen stroken brengen licht tot diep in het huis. Volgens de bewoners krijgt de begane grond nu zelfs meer licht binnen dan ervoor, ondanks de toegenomen diepte!

Ook de minuscule badkamer op de eerste etage is in dezelfde stijl uitgebouwd.

Technische uitwerking: Lesker bouwkundig tekenburo, Almelo, www.lesker-bt.nl

Aannemer: Aanemersbedrijf Mulder, Hengelo, www.aannemersbedrijf-mulder.nl