Nieuwbouw woning op kavel Indië terrein Almelo

Mooie opdracht: we zijn bezig met het ontwerp voor de nieuwbouw van een vrijstaande woning op het Indië terrein in Almelo. Later dit jaar wordt deze gerealiseerd. Het wordt een stoere woning met een knipoog naar het industriële verleden van de locatie, waar nog oude fabriekspanden van Ten Cate staan. Een deel van het terrein, op steenworp afstand van het centrum van Almelo, wordt nu een woningbouwlocatie, mede bestemd voor particuliere kavels met vrijstaande bouw.

Deze woning wordt gebouwd op een afgeschuinde kavel aan de noordrand, waar vrij uitzicht is. De vorm van de kavel gaf aanleiding om de woning ook met een (min of meer) driehoekige plattegrond te ontwerpen, om zoveel mogelijk oppervlak voor de tuin over te houden. Het ontwerp voor de indeling van het huis is ontstaan uit de wens om maximaal van het uitzicht richting het noorden te genieten en weinig inkijk te ondervinden van de straatzijde, waar de entree is.

De gevels van metselwerk krijgen grote openingen in een verspringend ritme, waar ramen en dichte vlakken van hout elkaar afwisselen. In de noordgevel heeft het glas de overhand, in de westgevel (met de entree) het hout. Door deze aanpak krijgt een relatief gesloten gevel toch een vriendelijke uitstraling. Op het dak van de eerste verdieping zie je het gebruik van de houten planken terug in de dakopbouw, die toegang biedt tot het dakterras.

Op het Indië terrein Almelo zijn nog kavels te koop om je eigen vrijstaande woning, met vrij uitzicht, te laten ontwerpen en bouwen! Aan de groene noordrand (ter plaatse van de Vissedijk) van het Indië terrein zijn vijf bouwkavels aangewezen voor particulier opdrachtgeverschap.

Laat je informeren door Kamphuis Makelaars (tel. 0546-869111 of info@kamphuismakelaars.nl) over de mogelijkheden en kavels. De verkoopprijzen zijn vanaf € 114.500,- incl. btw en v.o.n.

 

Ontwerp: Archimees

Uitwerking: Lesker bouwkundig tekenburo