Nieuwbouw in centrum Vriezenveen van start

De komende weken zal een begin worden gemaakt met de nieuwbouw van Notariskantoor Hof te Vriezenveen, nu nog gevestigd aan het Kerkplein 2 in Vriezenveen. Dit moderne en duurzame kantoorpand wordt gerealiseerd op de plek van de oude, inmiddels gesloopte ABN AMRO bank, naast het Manitobaplein en tegenover het gemeentehuis. De nieuwbouw is ingegeven door het groeiend aantal cliënten dat Notariskantoor Hof weet te vinden, uit Vriezenveen en ver daarbuiten.

Eind vorig jaar is door de gemeente Twenterand de grond middels openbare inschrijving verkocht aan notaris Hof. Architectenbureau Archimees uit Hengelo maakte het ontwerp voor een kantoor dat een impuls geeft aan deze enigszins vervallen hoek van het plein. Het wordt twee lagen hoog en heeft een moderne maar chique uitstraling.

De samenwerkingspartners komen allen uit de regio: Lesker bouwkundig tekenburo uit Vriezenveen werkte het ontwerp technisch uit, Installvision uit Hengelo heeft het duurzame energieconcept vormgegeven, de constructeur is Cibis uit Almelo en Patricia Steenhagen uit Aadorp gaat de bouw begeleiden.

Woensdag 9 oktober 2013 zijn de contracten met de aannemer, Plegt Bouwgroep uit Ootmarsum en de installateur, Löwik Installatietechniek uit Almelo getekend waardoor de bouw binnenkort van start gaat.

De verhuizing naar het nieuwe adres, Petersburgstraat 4 te Vriezenveen zal medio 2014 plaatsvinden.