Trainingscentrum, Enschede

Pas toen verhuizen naar een bestaand pand op hetzelfde bedrijventerrein niet haalbaar bleek, is gekozen voor nieuwbouw, voor een snelgroeiend bedrijf dat trainingen geeft aan organisaties.

Het ontwerp is duurzaam opgezet tegen weinig meerkosten. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame energieopwekking zoals zonnepanelen en een warmtepomp, er zijn veel energiebesparende maatregelen genomen en opwarming wordt tegengegaan door juist op het zuiden weinig ramen te maken. De noordzijde is het visitekaartje naar de openbare weg geworden. Hier is de gevel bijna volledig van glas.

In het midden van het kantoorgebouw liggen alle gemeenschappelijke voorzieningen. De hoofdtrap is niet weggestopt, maar is onderdeel van een route langs vides en bruisende ontmoetingsplekken. Aan weerszijden van dit gebied liggen de kantoren en trainingsruimtes. Grote oppervlakten zonder kolommen maken functieveranderingen in de toekomst kinderlijk eenvoudig.