Verbouwing bungalow

Aanleiding voor de verbouwing van deze bungalow uit begin jaren 70 was het achterstallige onderhoud dat de koper aantrof, aangevuld met de wens om er een ‘paleisje’ van te maken. De ligging is namelijk prachtig: aan de rand van een klein dorp in de kop van Overijssel, waarbij de tuin aan twee zijden omringd wordt door bevaarbare sloten. We hebben ervoor gekozen om de bungalow niet uit te breiden, maar alle veranderingen binnen de bestaande muren uit te voeren.

Met name de woonkamer was wat aan de kleine kant. Om deze te vergroten, wordt een doorbraak gemaakt naar de voormalige garage. Deze wordt verhoogd en bestemd als keuken. De grote open haard met schoorsteen wordt naar de buitenzijde van de achtergevel verplaatst, waar aldaar ook het terras een open haard kan krijgen. De achtergevel krijgt twee schuifpuien met uitzicht op het water en de weilanden.

Ook de huidige entree wordt bij de woonkamer getrokken. De kleinste kamer van het huis krijgt een deur naar buiten en wordt de nieuwe entree. Net als in de woonkamer is de ruimte er extra hoog door het ontbreken van de verdiepingsvloer.

Verder worden de kozijnen vervangen, de nodige gevelopeningen aangepast, aangebracht of verwijderd, wordt de gevel wit geschilderd en komen er nieuwe pannen op het dak. En ook niet onbelangrijk: de woning wordt een stuk energiezuiniger!