Verbouwing jaren 70 bungalow

verbouwing jaren 70 bungalow

Deze verbouwing van een jaren 70 bungalow was een mooie uitdaging voor een architect. De geschakelde bungalows in de wijk Bolhaar in Enschede vormen samen een fraai rijtje met experimentele woningbouw. Daarvan wilden we het karakter niet aantasten. De opgave bestond uit verduurzaming, modernisering en verbouwing van het interieur en uitbreiding van de lage vleugel.

De bungalow bestaat uit een hoofddeel, dat schuin oploopt en een laag, rechthoekig deel. Het hoofddeel is opgedeeld in split-level ruimtes: aan de achterkant de keuken, aan de voorkant wat dieper gelegen de woonkamer en erboven een slaapkamer met badkamer. Van binnen zijn alle dichte gevels geïsoleerd en voorzien van wit stucwerk. Daarnaast kwam er een nieuw dak. De nieuwe inrichting oogt fris maar de karakteristieke ruimtelijke uitstraling is gebleven.

Daarnaast hebben we de lage vleugel aangepakt. Ruimtes gingen op de schop en de vleugel is verlengd en voorzien van een nieuwe entree en carport. Daklichten zorgen voor een lichte entreegang. De verwarming geschiedt door een warmtepomp en op het platte dak zijn zonnepanelen gekomen.

Bouwbedrijf De Jong uit Hengelo realiseerde de verbouwing jaren 70 bungalow: http://bouwbedrijf-dejong.nl
Lesker bouwkundig tekenburo uit Almelo deed de technische uitwerking: http://www.lesker-bt.nl
Lines Are Everywhere Architectuurfotografie en Fotokunst heeft de foto’s gemaakt: http://linesareeverywhere.com