Proces woningontwerp en bouw

Het woningontwerp is onderdeel van het bouwproces, dat globaal opgedeeld is in drie fases, te weten ‘voorbereidingsfase’, ‘ontwerpfase’ en ‘uitvoeringsfase’.

In de voorbereidingsfase is het belangrijk om erachter te komen wat de wensen zijn. Wilt u een woning die makkelijk verkoopbaar is, of wilt u een woning die speciaal volgens uw wensen is ontworpen en waar u nog lang kunt blijven wonen? Heeft u een specifieke gezinssamenstelling, of hobby’s die u uitoefent waarvoor ruimte benodigd is? In deze fase is het nuttig om een collage te maken van beelden waar u zich prettig bij voelt.

In de ontwerpfase gaan we met uw inbreng aan de slag. Rekening houdend met uw woonwensen, uw smaak en uw budget, maken we een ontwerp dat ten aller tijde inzichtelijk is, omdat we in 3d, dus driedimensionaal, ontwerpen. We maken impressies en een filmpje van uw toekomstige woning, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Het ontwerpproces bestaat uit een schetsontwerp, een voorlopig ontwerp en een definitief ontwerp. Hierbij wordt het ontwerp steeds verder verfijnd en leggen we de keuzes vast.

Daarna kunnen we voor u de omgevingsvergunning verzorgen. Na het maken van de bouwtekeningen kunnen we de juiste aannemers selecteren, om samen met u de beste prijs – kwaliteitsverhouding te kiezen. Kent u al een goede aannemer aan wie u de bouw wilt gunnen? Dat is ook prima: met deze partij gaan we graag in zee om het beste eindresultaat te bereiken!

Tenslotte is er nog de bouwbegeleiding. die kunt u afnemen naar behoefte. Als u net als wij waarde hecht aan de kwaliteit en het budget gestuurd bouwen van uw woning, dan kunt u ons inschakelen om toezicht te houden, bouwvergaderingen te beleggen, verslagen te maken, meer- en minder werk te controleren, offertes te beoordelen, een opleverrapport te maken etc. De keus is aan u!