Verbouwing zwembad Sportpark Almelo

Zwembad Sportpark Almelo heeft een nieuwe entree gekregen, die een stuk groter, overzichtelijker en huiselijker is dan de oude. Er is een aangename wachtruimte bijgekomen en het zwembad heeft nieuwe, veilige entreepoortjes gekregen. In het ontwerp zijn de al aanwezige ronde vormen van het bestaande pand versterkt en doorgezet in de routing en de meubels.

De vorige entree voldeed niet meer, dus was het tijd voor iets nieuws! Speerpunten waren het verbeteren van de routing, het toevoegen van een goede wachtruimte voor ouders met kinderen op zwemles, een kleinere en beter zichtbare balie en het vervangen van de snackbalie door automaten. Daarnaast kon de entree wel een warmere uitstraling gebruiken.

Als bezoekers nu het Sportpark Almelo binnenkomen, zien ze meteen de uitnodigende open balie, van waaruit de hele entree te overzien is. Er zijn verschillende zitjes en werkplekken voor wachtende ouders en de automaten zijn netjes weggewerkt in een meubel. Ronde lijnen en vormen bepalen de ruimte en het kleurgebruik is sober maar warm gehouden, waardoor de entree de uitstraling van een hotellobby heeft gekregen. Ook de high-tech entreepoortjes naar de kleedkamers zijn in het ontwerp geïntegreerd.

In samenwerking met Lesker bouwkundig tekenburo en Aannemersbedrijf J. ter Horst B.V.