Appartementen Marktzicht, Haaksbergen

Nieuwbouw appartementen en horeca

Projectbeschrijving

De kop van de Molenstraat heeft een nieuwe invulling gekregen met een appartementengebouw, met op de begane grond een horecagelegenheid. Het vierlaagse gebouw heeft de meest prominente gevel aan de Markt, waardoor deze een nieuwe pleinwand kreeg.

Het gebouw, met op de etages 14 appartementen voor kleine huishoudens, is ontworpen in een traditionele dorpse architectuurstijl met moderne elementen.

Categorie

Nieuwbouw, appartementen, zakelijk

Plaats

Hengelo

Oplevering

2022

Locatie en programma

De aansluiting van de Molenstraat en de Markt in het centrum van Haaksbergen was jarenlang een blinde gevel. Met het realiseren van een gebouw tussen de Molenstraat en de Wheemesteeg, ook wel de Vijfhoek locatie genoemd, zou de Markt een passende wand krijgen.

De opdracht was om een aantal appartementen voor 1-2 persoons huishoudens te ontwerpen, boven een horecazaak. Er was ruimte voor een gebouw met vier bouwlagen. 

Architectuur

Het gebouw ligt tussen twee straten en een plein. Om de pleinwand van de Markt compleet te maken zijn enkele garageboxen gesloopt, zodat het gebouw om de hoek kon aansluiten op de bestaande aanliggende bebouwing. De entree voor de appartementen is gesitueerd aan de Molenstraat, terwijl de bergingen ontsloten worden aan de Wheemesteeg. De horeca heeft de ingang op de hoek. 

Beneden is het pand open, met veel glas. De gevels van metselwerk erboven zijn meer gesloten. De zinken kaders om de franse balkons en een hoekaccent met torentje springen eruit. Doorlopende horizontale betonnen banden boven en onder de kozijnen geven het pand een enigszins statig karakter.

Partners

  • Opdrachtgever: Nordwick, Rietmolen
  • Architect: Archimees, Hengelo
  • Aannemer: Aannemersbedrijf Kormelink, Rietmolen
  • I.s.m. Lesker bouwkundig tekenburo, Almelo

 

 

Vanuit Hengelo, Twente, werkt architectenbureau Archimees aan een breed en uitdagend opdrachtenpakket. Archimees biedt ruimte aan dromen!


Pastoriestraat 53

7555 TE Hengelo


T. +31 (0)6 47518469E. info@archimees.nl