Villa Meander Zuid, Hengelo

Nieuwbouw vrijstaande klassiek moderne woning

Projectbeschrijving

Deze royale klassiek moderne villa, in aanbouw in de wijk Dalmeden, is bijzonder ruimtelijk van opzet. Daarbij heeft lichtinval ook een behoorlijke rol in het ontwerp gespeeld.

Door een kruisvormige plattegrond en het toepassen van contrasterende materialen oogt de villa van 1400 m3 bescheidener dan deze is.

Categorie

Nieuwbouw, particulier

Plaats

Hengelo

Oplevering

2023

Locatie en programma

Het deelgebied Meander Zuid is onderdeel van de nieuwe wijk Dalmeden, aan de noordzijde van Hengelo. Elementen van het glooiende groene landschap zijn bewaard en onderdeel geworden van de ruimtelijke structuur.

Onze opdrachtgevers, een gezin, wilden graag hun droomhuis laten bouwen. Met veel door hen verzamelde Pinterest afbeeldingen en een wensenlijst hebben we een uitgebreid ontwerptraject doorlopen. Wensen die in het oog sprongen waren een volledig te gebruiken zolder, een autolift naar de kelder, meerdere badkamers en een mee-ontworpen berging / veranda in de tuin.

Architectuur

In en om het huis zijn veel fijne plekken om te verblijven gecreëerd. Zo zijn er een woonkamer, een studeerkamer, een leefkeuken, een overkapping over de hele achtergevel plus een flinke veranda in dezelfde stijl als de villa. Een kelder onder het huis, ontsloten middels een autolift, biedt ruimte aan een oldtimer. Op de riante zolder bevindt zich onder meer een fitnessruimte. Het hart van de woning bestaat uit een trappenhuis met grote vide en overloop rondom, onder een royale lichtstraat in het dak.

De wit gestucte middenvleugel van de villa is het gezicht naar de straat. De zijvleugels bestaan uit antraciet metselwerk. Verder vallen de verticale raampartijen op, alsmede de houten accenten, zoals de kolommen naast de brede ramen in de voorgevel. Boven de gevels bevinden zich de schilddaken, voorzien van flinke overstekken.

Partners

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Architect: Archimees, Hengelo
  • Aannemer: Bouwbedrijf Ruben Poffers, Geesteren
  • I.s.m. Lesker bouwkundig tekenburo, Almelo

 

 

Vanuit Hengelo, Twente, werkt architectenbureau Archimees aan een breed en uitdagend opdrachtenpakket. Archimees biedt ruimte aan dromen!


Pastoriestraat 53

7555 TE Hengelo


T. +31 (0)6 47518469E. info@archimees.nl