ELV / GRZ Het Rembrandt, Nijverdal

Nieuwbouw van een revalidatiecentrum

Projectbeschrijving

Eind vorige eeuw kreeg Nijverdal een hypermodern gezondheidscentrum, dat als voorbeeld diende voor nog te realiseren gezondheidscentra elders in Nederland. Nu is op het terrein erachter, grenzend aan het Rembrandtpark opnieuw een vernieuwend concept gerealiseerd.

De nieuwbouw is bestemd als revalidatiegebouw voor geriatrische verpleeg- en herstelzorg. Alle benodigde zorgdisciplines uit het gezondheidscentrum, zijn via een loopbrug letterlijk om de hoek aanwezig. 

Categorie

nieuwbouw, zorg, zakelijk

Plaats

Nijverdal

Oplevering

2022

Locatie en programma

Op de kavel achter het gezondheidscentrum in Nijverdal stond een gebouw dat gehuurd werd door het Rode Kruis, maar de locatie bood veel meer potentie.

Dat bleek wel toen gesprekken op gang kwamen met ZorgAccent, dat zijn revalidatie en herstelzorg wilde verplaatsen van locatie Krönnenzommer naar elders. De nieuwbouw aan het Rembrandtplein was geschikt bevonden voor 36 kamers voor patiënten en daarnaast ook meerdere behandelkamers, werkplekken voor zorgmedewerkers, een grand café, twee gezamenlijke huiskamers en andere faciliteiten.

Architectuur

De nieuwbouw aan het Rembrandtplein in Nijverdal heeft bewust geen typische uitstraling van een zorggebouw. Het pand ligt midden in een woonwijk. De maat, schaal en uitstraling sluiten aan op de omliggende bebouwing. De langsgevel aan de Gerard Doustraat kenmerkt zich door de aanwezigheid van sheddaken, een verwijzing naar het industriële verleden van Nijverdal. Ook in de overige gevels is variatie aangebracht, om het complex een menselijke maat mee te geven. Binnen het gebouw is sprake van een heldere structuur, om bewoners en zorgmedewerkers snel wegwijs te maken. 

Partners

  • Opdrachtgever: Prosper Vastgoed BV, Borne
  • Architect: Archimees, Hengelo
  • Aannemer: Diversen, o.l.v. Key2 Bouwmagement BV, Borne
  • I.s.m. Lesker bouwkundig tekenburo, Almelo

 

 

Vanuit Hengelo, Twente, werkt architectenbureau Archimees aan een breed en uitdagend opdrachtenpakket. Archimees biedt ruimte aan dromen!


Pastoriestraat 53

7555 TE Hengelo


T. +31 (0)6 47518469E. info@archimees.nl