Stadsvilla’s Boddenkamp, Enschede

Nieuwbouw herenhuizen in een rij

Projectbeschrijving

Aan de Boddenkamplaan hebben we drie stadsvilla’s ontworpen. Ze staan in een rij waar duidelijke regels vanuit de gemeente golden, maar waar ook de vrijheid was om je eigen stijl te kiezen.

Het resultaat laat zich lezen als een rij moderne grachtenpanden, waarin de wensen en ideeën van zowel bewoners als architect goed tot uitdrukking komen. 

Categorie

Nieuwbouw, particulier

Plaats

Enschede

Oplevering

2016 - 2018

Locatie en programma

De wijk Boddenkamp is een wijk net buiten het centrum van Enschede, binnen de singel, waar voorheen veel industriële activiteit plaats vond. Met het verdwijnen van die functies kon een nieuw woonmilieu worden geschapen.

Bij deze drie woningen is het mooi om te zien hoe, gedurende het ontwerpproces, de eisen vanuit de gemeente gecombineerd konden worden met de persoonlijke wensen van de individuele opdrachtgevers. 

Architectuur

De drie stadsvilla’s hebben elk een eigen uitstraling gekregen. De verschillende bewoners hebben elk een eigen achtergrond en wensenlijstje, wat leidde tot drie unieke projecten.

De meest zuidelijke stadsvilla heeft veel glas, afwisselende banen metselwerk en een dakopbouw van zink en glas, met dakterras. De middelste door ons ontworpen stadsvilla (op de hoek) is geïnspireerd door herenhuizen uit New York en de stadsvilla daar direct naast door Amsterdamse grachtenpanden. 

De plafonds van de begane grond zijn in deze straat extra hoog en in alle drie de woningen is voor een bijzondere, ruimtelijke indeling gekozen.

Partners

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Architect: Archimees, Hengelo
  • Aannemers: Scholte op Reimer, Albergen, Aannemersbedrijf Ter Horst, Almelo
  • I.s.m. Lesker bouwkundig tekenburo, Almelo

 

 

Vanuit Hengelo, Twente, werkt architectenbureau Archimees aan een breed en uitdagend opdrachtenpakket. Archimees biedt ruimte aan dromen!


Pastoriestraat 53

7555 TE Hengelo


T. +31 (0)6 47518469E. info@archimees.nl