Klassiek moderne woning Boddenkamp, Enschede

Nieuwbouw van een vrijstaande woning

Projectbeschrijving

Onze opdrachtgevers wensten voor hun nieuwbouwwoning in de wijk Boddenkamp een klassiek – moderne woning. Het betekent dat deze woning zowel moderne als klassieke kenmerken heeft.

Een zinken kader in de symmetrische voorgevel accentueert de entree. Loop je door naar achter, dan tref je in de woonkamer een heuse zitkuil aan.  Achter de carport loopt het schuine dak wat verder naar beneden. Hieronder is de keuken gesitueerd. De eetruimte bevindt zich in een fraaie uitbouw met plat dak.

Categorie

nieuwbouw, vrijstaande woning, particulier

Plaats

Enschede

Oplevering

2017

Locatie en programma

De wijk Boddenkamp is een wijk net buiten het centrum van Enschede, binnen de singel, waar voorheen veel industriële activiteit plaats vond. Met het verdwijnen van die functies kon een nieuw woonmilieu worden geschapen.

Onze opdrachtgevers, een jong gezin, kozen voor een kavel in een straat met vrijstaande woningen in een stedelijk milieu. Ze hadden goed nagedacht over hun wensen. Op het lijstje stonden onder meer een aparte speelkamer, een zitkuil voor de woonkamer, een uitbouw met eetkamer / keuken en een scheidingsmeubel tussen woon- en kook gedeelte.

Architectuur

Deze klassiek – moderne woning heeft een symmetrische voorgevel. Deze is wit gestuct, met antraciete kozijnen, een antraciete dakrand en vlakke, eveneens antraciete dakpannen. Een zinken kader, met houten invulling op de begane grond en glas op de eerste etage, accentueert de entree.

Loop je door naar achter, dan tref je in de woonkamer een heuse zitkuil aan. Achter de carport aan de rechterzijde van de woning loopt het schuine dak wat verder naar beneden. Hieronder is de keuken gesitueerd. De eetruimte bevindt zich in een fraaie uitbouw met plat dak. De ruime ouderslaapkamer is voorzien van een vrijstaand bad. 

Partners

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Architect: Archimees, Hengelo
  • Aannemer: Aannemersbedrijf Ter Horst, Almelo
  • I.s.m. Lesker bouwkundig tekenburo, Almelo

 

 

Vanuit Hengelo, Twente, werkt architectenbureau Archimees aan een breed en uitdagend opdrachtenpakket. Archimees biedt ruimte aan dromen!


Pastoriestraat 53

7555 TE Hengelo


T. +31 (0)6 47518469E. info@archimees.nl