Villa Dalmeden, Hengelo

Nieuwbouw levensloopbestendige woning

Projectbeschrijving

De wensen van de bewoners – een levensloopbestendige woning, privacy naar de straat, een vide en maximaal zicht naar achteren –  zijn in het ontwerp verwerkt in een aansprekende moderne villa.

De vrijstaande woning bestaat uit een middendeel met schuine kap en twee zijvleugels, in wit, grijs en zwart.

Categorie

nieuwbouw, woning, particulier

Plaats

Hengelo

Oplevering

2016

Locatie en programma

Dalmeden is een nieuwe wijk aan de noordrand van Hengelo. Een deel is klaar, in andere deelgebieden wordt nog volop gebouwd. De wijk bestaat vrijwel uitsluitend uit vrijstaande woningen.

Onze opdrachtgevers waren reeds gepensioneerd en hadden behoefte aan een levensloopbestendige woning. Wat hen aansprak aan de kavel was het vrije zicht naar achteren, waar een onbebouwde groenstrook bleef. Een vide met entresol en een grote pui aan de achterzijde stonden ook op het wensenlijstje.

Architectuur

Het middelste deel van de woning heeft een zadeldak met dakpannen van nok tot het maaiveld; aan de beide zijden ervan liggen de zijvleugels, in wit-, grijs- en zwarttinten. Door het gebruik van bovenlichten rondom lijkt het dak van de zijvleugels te zweven. De voorgevel is vrij gesloten maar de achtergevel van het hoofdgebouw heeft een volledige glazen pui.

Gebruikte kleuren en materialen zijn hoofdzakelijk wit metselwerk, wit stucwerk, antraciet staal, antraciete dakpannen en antraciete kozijnen.

Partners

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Architect: Archimees, Hengelo
  • Aannemer: Aannemersbedrijf Ter Horst, Almelo
  • I.s.m. Lesker bouwkundig tekenburo, Almelo
  • Fotografie: Lines are Everywhere, Hengelo

 

 

Vanuit Hengelo, Twente, werkt architectenbureau Archimees aan een breed en uitdagend opdrachtenpakket. Archimees biedt ruimte aan dromen!


Pastoriestraat 53

7555 TE Hengelo


T. +31 (0)6 47518469E. info@archimees.nl