Bungalow Prins Bernhardpark, Enschede

Nieuwbouw levensloopbestendige woning

Projectbeschrijving

Het nieuwe wijkje Prins Bernhardpark is omzoomd door weilanden en natuur. In en om deze bungalow voel je de nabijheid van dat unieke landschap, door de hoge ramen tot de vloer en het terras onder het doorlopende schuine dak.

De toegepaste natuurlijke materialen en de licht hellende daken zorgen voor een bescheiden uitstraling. Tussen de beide daken biedt een strook bovenlichten extra lichtinval naar de woonkamer en keuken.

Categorie

Bungalow, nieuwbouw

Plaats

Enschede

Oplevering

2020

Locatie en programma

Prins Bernhardpark is een herontwikkeling van een voormalige legerbasis uit de Tweede Wereldoorlog. Deze basis was zeer ruim en groen opgezet. Deze kwaliteiten zie je terug in de opzet van de verkaveling en de omgeving.

De nieuwe bewoners op Prins Bernhardpark profiteren van deze groene omgeving. Dat is ook wat onze opdrachtgevers zo aansprak. Met het ontwerp hebben we echt maatwerk geleverd.

De kwaliteiten van het omringende landschap moesten benut worden in het ontwerp. Daarnaast wenste men een levensloopbestendige woning, met de nadruk op een grote woonkamer / keuken.

Architectuur

Een platte doos als bungalow is niet wat we passend vonden op deze locatie. Er is gekozen voor twee verspringende volumes, met overstekende daken. In het hoogste volume aan de linkerzijde bevinden zich de entree, een werkkamer, de woonkamer / keuken en een terras. Rechts ervan zijn slaapkamers, een badkamer, bijkeuken en berging gehuisvest. Tussen het lage en hoge dak zijn bovenlichten aangebracht voor extra lichtinval.

De houten spanten geven de bungalow ritme. Ertussen bevinden zich vlakken van glas en / of metselwerk, afhankelijk van de gewenste openheid.

Partners

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Architect: Archimees, Hengelo
  • Aannemer: Aannemersbedrijf Ter Horst, Almelo
  • I.s.m. Lesker bouwkundig tekenburo, Almelo
  • Fotografie: Lines are everywhere, Hengelo

 

 

Vanuit Hengelo, Twente, werkt architectenbureau Archimees aan een breed en uitdagend opdrachtenpakket. Archimees biedt ruimte aan dromen!


Pastoriestraat 53

7555 TE Hengelo


T. +31 (0)6 47518469E. info@archimees.nl