Moderne villa op Noordoost, Almelo

Nieuwbouw levensloopbestendige woning

Projectbeschrijving

Deze levensloopbestendige woning op Almelo Noordoost, voor een gepensioneerd echtpaar, heeft een stoer, twee lagen hoog middendeel van donker metselwerk en twee lichtvoetige lage vleugels van stucwerk en glas.

Daarnaast zijn er accenten met een chique houten gevelbekleding. Beneden wordt gewoond, met maximaal uitzicht op het naastgelegen kanaal. Boven bevindt zich het gastenverblijf, met extra slaap- en badkamers.

Categorie

Villa, nieuwbouw, levensloopbestendig

Plaats

Almelo

Oplevering

2020

Locatie en programma

Almelo Noordoost is een nieuwe woonwijk in Almelo, waar veel vrijheid is om je eigen droomhuis te realiseren. Je vindt er veel bouwstijlen door elkaar.

Onze opdrachtgevers waren één van de eerste bewoners van dit deel van de wijk. Ze hadden een fraaie hoekkavel bemachtigd, met vrij uitzicht. Daar wilden ze gebruik van maken. Daarnaast wenste men een levensloopbestendige plattegrond op de begane grond en gastenkamers op de eerste etage.

Architectuur

Eigenlijk was de opdracht om een levensloopbestendige bungalow te ontwerpen. Gezien de wens om extra slaapkamers voor de kleinkinderen te realiseren, is er op het middendeel een verdieping gekomen.

Door dit middendeel van donker metselwerk te maken en relatief gesloten, terwijl de zijvleugels lichtvoetiger ogen, ontstaat een mooi contrast.

Gebruikte materialen zijn hoofdzakelijk antraciet metselwerk, stucwerk en glas. Accenten zijn uitgevoerd in hout.

Partners

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Architect: Archimees, Hengelo
  • Aannemer: Diverse
  • I.s.m. Lesker bouwkundig tekenburo, Almelo

 

 

Vanuit Hengelo, Twente, werkt architectenbureau Archimees aan een breed en uitdagend opdrachtenpakket. Archimees biedt ruimte aan dromen!


Pastoriestraat 53

7555 TE Hengelo


T. +31 (0)6 47518469E. info@archimees.nl