Vrijstaande woning op Noordoost, Almelo

Nieuwbouw klassiek moderne woning

Projectbeschrijving

Op Almelo Noordoost hebben we deze vrijstaande woning ontworpen, in klassiek – moderne stijl. De voorgevel is symmetrisch, met centraal een zinken kader waarachter zich de entree en een vide met trap bevinden.

De gebruikte materialen zijn hoofdzakelijk stucwerk met accenten in metselwerk, zink, metaal en hout, dat voor kleur zorgt.

Categorie

vrijstaande woning, nieuwbouw

Plaats

Almelo

Oplevering

2020

Locatie en programma

De nieuwe wijk Noordoost in Almelo biedt haar bewoners veel vrijheid in architectuur. De wijk bestaat uit vrijstaande woningen, die elk een eigen uitstraling hebben.

Onze opdrachtgevers wensten een vrijstaande gezinswoning met een klassiek moderne uitstraling en een hoog afwerkingsniveau.

Architectuur

De vrijstaande woning heeft een symmetrische voorgevel met klassieke uitstraling. De zijgevels daarentegen zijn asymmetrisch door het gebruik van een dak waarvan de goot aan de voorzijde hoger ligt dan aan de achterzijde.

Naast klassieke invloeden heeft de woning ook moderne kenmerken: denk aan de minimalistische details van de verholen goot en het kader over twee etages. Het kleurgebruik is sober, met tinten van wit, grijs en zwart.

Partners

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Architect: Archimees, Hengelo
  • Aannemer: Van Benthem's Aannemingsbedrijf B.V., Deurningen
  • I.s.m. Lesker bouwkundig tekenburo, Almelo
  • Fotografie: Lines are everywhere, Hengelo

 

 

Vanuit Hengelo, Twente, werkt architectenbureau Archimees aan een breed en uitdagend opdrachtenpakket. Archimees biedt ruimte aan dromen!


Pastoriestraat 53

7555 TE Hengelo


T. +31 (0)6 47518469E. info@archimees.nl