Verbouw en uitbreiding woning, Hengelo

Moderne uitbreiding jaren vijftig woning

Projectbeschrijving

Een jaren vijftig woning in de wijk Hengelose Es is grondig verbouwd en aan de achterzijde uitgebreid met een moderne toevoeging. Hierbij zijn geen compromissen gesloten.

Het is wonderlijk om te ervaren dat de voor- en achterzijde van de woning nu een totaal verschillende uitstraling hebben. Aan de voorzijde merk je nauwelijks op wat er zoal verbouwd is. 

Categorie

verbouw, uitbreiding, particulier

Plaats

Hengelo

Oplevering

2018

Locatie en programma

De vrijstaande woning ligt aan een rustige straat met vrijstaande woningen en tweekappers, daterend uit de jaren dertig tot jaren vijftig van de vorige eeuw. Als je er niet hoeft te zijn, dan laat je deze straat links liggen.

De opdrachtgever wilde er graag blijven wonen en kwam met een fraai wensenlijstje voor een verbouwing en een uitbreiding, wat door Archimees vertaald werd in een aansprekend ontwerp.

Architectuur

Door in het bestaande woonhuis niet dragende wanden te verplaatsen, ontstonden grotere kamers en ruimten. Om ook meer woonoppervlak te creëren, alsmede een kantoor, is de woning uitgebouwd, zowel op de begane grond als op de eerste etage. 

De uitbouw is vormgegeven als grote glasvlakken in een kader van zink, met dichte zijgevels van hout. Tussen de oude en nieuwe zijgevel functioneert een verticale glazen strook als intermediair.

Partners

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Architect: Archimees, Hengelo
  • Aannemer: AK bouw, Hengelo
  • I.s.m. Lesker bouwkundig tekenburo, Almelo

 

 

Vanuit Hengelo, Twente, werkt architectenbureau Archimees aan een breed en uitdagend opdrachtenpakket. Archimees biedt ruimte aan dromen!


Pastoriestraat 53

7555 TE Hengelo


T. +31 (0)6 47518469E. info@archimees.nl