Vrijstaande woning Indië, Almelo

Nieuwbouw vrijstaande woning

Projectbeschrijving

Tegen het centrum van Almelo ligt het Almelo Indië, karakteristiek door de aanwezigheid van oud industrieel erfgoed. Voor één van de eerste bewoners, een jong gezin, hebben we een stoere hoekwoning ontworpen.

Om maximaal gebruik te maken van de compacte kavel, is geen rechthoekige plattegrond ontworpen, maar volgt één van de gevels de schuine zijde van de kavel. 

Categorie

Nieuwbouw, vrijstaande woning, particulier

Plaats

Almelo

Oplevering

2016

Locatie en programma

Almelo Indië is een nieuwe woonwijk met karakter, door de aanwezigheid van oud industrieel erfgoed en een haventje, waar in de zomer gezwommen kan worden. De uitstraling van de nieuwe woningen zou op het industriële verleden geïnspireerd worden.

Onze opdrachtgevers wensten een stoere eigentijdse woning met een open benedenverdieping en open trap naar de eerste etage. Op de etage voldoende slaapkamers voor eventuele gezinsuitbreiding, als tweede etage een dakopbouw met dakterras.

 

Architectuur

De stoere hoekwoning is opgetrokken in antraciet metselwerk, afgewisseld door vlakken met kozijnen en houten gevelbekleding. De gevel aan de Salomonsonstraat loopt niet haaks maar schuin met de kavelgrens mee. Naast meer woonoppervlak, levert dit een interessant beeld van de buitenzijde op, met een vertekenend perspectief.

Bovenop de woning is een houten dakopbouw gekomen, die wel rechthoekig is, met ernaast een dakterras voorzien van jacuzzi.

Partners

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Architect: Archimees, Hengelo
  • Aannemer: Aannemersbedrijf Ter Horst, Almelo
  • I.s.m. Lesker bouwkundig tekenburo, Almelo
  • Fotografie: Lines are everywhere, Hengelo

 

 

Vanuit Hengelo, Twente, werkt architectenbureau Archimees aan een breed en uitdagend opdrachtenpakket. Archimees biedt ruimte aan dromen!


Pastoriestraat 53

7555 TE Hengelo


T. +31 (0)6 47518469E. info@archimees.nl