Verbouwing Mozartlaan Enschede

Verbouwing en uitbreiding van een woning

Projectbeschrijving

Deze jaren 70 split-level woning, onderdeel van een rij met experimentele woningbouw,  is helemaal gemoderniseerd, verbouwd en energieneutraal gemaakt zonder het karakter ervan aan te tasten.

Ook is de woning in dezelfde stijl uitgebouwd, onder meer om plaats te maken voor alle techniek, met bodemwarmtepomp.

Categorie

Verbouw, nieuwbouw, particulier

Plaats

Enschede

Oplevering

2017

Locatie en programma

De hoekwoning in een rustige jaren zeventig wijk nabij de Universiteit is onderdeel van een rij experimentele woningen. Deze zijn gelegen aan een doodlopende straat naast een grasveld.

De wens was om de woning van binnen wat meer open te gooien, te voorzien van een uitbreiding en om de woning zo klimaatneutraal mogelijk te maken.

Architectuur

Aan het karakteristieke uiterlijk van de woning is – los van het isoleren – zo weinig mogelijk gedaan. Aan de zijgevel is een uitbouw gekomen in dezelfde stijl. 

Van binnen is de woning grondig verbouwd, waarbij de oorspronkelijke woning en de uitbreiding naadloos in elkaar overlopen, in ruimte en uitstraling. Door enkele wanden weg te halen, is de woonkamer / keuken vergroot. Het split level idee is hiermee nog versterkt. De woning is voorzien van hoogwaardige isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen.

 

Partners

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Architect: Archimees, Hengelo
  • Aannemer: Aannemersbedrijf De Jong, Hengelo
  • I.s.m. Lesker bouwkundig tekenburo, Almelo
  • Fotografie: Lines are everywhere, Hengelo

 

 

Vanuit Hengelo, Twente, werkt architectenbureau Archimees aan een breed en uitdagend opdrachtenpakket. Archimees biedt ruimte aan dromen!


Pastoriestraat 53

7555 TE Hengelo


T. +31 (0)6 47518469E. info@archimees.nl