Notariskantoor Hof, Vriezenveen

Nieuwbouw representatief kantoor

Projectbeschrijving

Aan het centrale plein van Vriezenveen, tegenover het gemeentehuis, is de nieuwbouw voor Notariskantoor Hof gerealiseerd.  

Met de totstandkoming van het kantoorpand kreeg het groeiende Notariskantoor Hof een representatieve uitstraling. Tevens betekende de nieuwbouw een kwaliteitsimpuls voor het plein: in de jaren erna is meer omliggende bebouwing vervangen.

Categorie

nieuwbouw, kantoor

Plaats

Vriezenveen

Oplevering

2014

Locatie en programma

De ligging aan het Manitobaplein van Vriezenveen betekende dat Notariskantoor Hof een zichtlocatie kreeg.

Het programma voor de nieuwbouw omvatte een centrale hal met goed zichtbare entree, diverse werkplekken in open setting, afgesloten kantoren en spreekkamers. Moderne architectuur, een representatieve uitstraling en een hoog afwerkingsniveau stonden ook op het wensenlijstje.

Architectuur

Het ontwerp voor Notariskantoor Hof gaat uit van twee vleugels met een centrale open ruimte ertussen. In de linkervleugel zijn de open werkplekken gesitueerd. Deze hebben zicht op en vanuit de centrale hal. In de rechtervleugel hebben de ruimtes waar meer privacy gewenst is een plek gekregen.

De beide vleugels hebben een gevel van wit stucwerk en hoge ramen, de centrale hal met entree ertussen heeft glazen gevels. In de compositie is gespeeld met hoogte; een deel van het pand heeft een rond aflopend zinken dak gekregen.

Partners

  • Opdrachtgever: Notariskantoor Hof, Vriezenveen
  • Architect: Archimees, Hengelo
  • Aannemer: Plegt Bouw, Ootmarsum
  • I.s.m. Lesker bouwkundig tekenburo, Almelo

 

 

Vanuit Hengelo, Twente, werkt architectenbureau Archimees aan een breed en uitdagend opdrachtenpakket. Archimees biedt ruimte aan dromen!


Pastoriestraat 53

7555 TE Hengelo


T. +31 (0)6 47518469E. info@archimees.nl