Zorgappartementen, Nijverdal

Nieuwbouw 32 appartementen voor Philadelphia

Projectbeschrijving

In Nijverdal zijn 32 zorgappartementen gerealiseerd voor Philadelphia, naar ontwerp van Archimees. Het gebouw is in de plaats gekomen voor een leegstaand kerkgebouw.

De contouren en hoogte van de gesloopte kerk waren uitgangspunten voor de nieuwbouw. In het nieuwe gebouw, met vier bouwlagen, kon precies het gewenste programma worden ingepast. Algemene ruimtes konden in een lage uitbreiding een plek krijgen.

Opdrachtgever

TRB Vastgoed

Categorie

Zorg, nieuwbouw, appartementen

Plaats

Nijverdal

Oplevering

2019

Locatie en programma

De locatie ligt op een hoek in een wijk nabij het centrum van Nijverdal. Groot is de kavel niet. Op deze plek zouden verschillende locaties van Philadelphia samenkomen in de nieuwbouw.

Het was een behoorlijke puzzel om de vier groepen met in totaal 32 zorgappartementen voor jongeren met een beperking een plek te geven. Naast de 32 appartementen was er behoefte aan woonkamers, voorzieningen voor de groepen en algemene ruimtes. 

Architectuur

Net als de gevels van de gesloopte kerk (dat overigens beslist geen architectonisch hoogstandje was) bestaat de buitenzijde van het pand grotendeels uit baksteen. Het pand heeft een eenvoudige opzet met een gelijke verdeling van grote ramen in de zijgevel.

De voorzijde heeft een trappenhuis dat buiten het pand ligt en erboven uitsteekt; een ode aan het torentje met kerkklokken dat er stond. De bovenste laag en de lage uitbouw zijn uitgevoerd in wit stucwerk, een verwijzing naar het statige buurpand.

Partners

  • Opdrachtgever: TRB Vastgoed, Ootmarsum
  • Architect: Archimees, Hengelo
  • Aannemer: Plegt Bouw, Ootmarsum
  • I.s.m. Lesker bouwkundig tekenburo, Almelo

 

 

Vanuit Hengelo, Twente, werkt architectenbureau Archimees aan een breed en uitdagend opdrachtenpakket. Archimees biedt ruimte aan dromen!


Pastoriestraat 53

7555 TE Hengelo


T. +31 (0)6 47518469E. info@archimees.nl