Woonwerk villa, Almelo

Nieuwbouw levensloopbestendige woning en kantoor

Projectbeschrijving

De plek van deze levensloopbestendige woon-werk villa is uniek, zo helemaal in het groen. Beneden zijn alle functies voor een prettig woonklimaat aanwezig, plus een vleugel met kantoor. Op de etage zijn de gastenverblijven en een overdekt balkon.

Een glazen overkapping achter het huis maakt het buitengevoel compleet. Het witte stucwerk, glas en antraciet metselwerk dragen bij aan een moderne en luxe uitstraling.

Categorie

Particuliere woningbouw, kantoor, nieuwbouw

Plaats

Almelo

Oplevering

2017

Locatie en programma

De kavel ligt aan de groene rand van de wijk Noordoost in Almelo. De bewoners liepen er voorheen vaak met de hond; toen er kavels beschikbaar kwamen was de keus snel gemaakt.

De opdrachtgevers wensten een moderne levensloopbestendige woning, deels met verdieping. Daarnaast moest er ruimte zijn voor een kantoor aan huis.

Architectuur

Deze moderne woning staat op een hoekkavel en heeft twee voorgevels gekregen. Het middelste deel is voorzien van een verdieping. Rondom maken gevels met stucwerk de dienst uit.

Om plasticiteit en onderscheid te bewerkstelligen is het stucwerk deels als rand uitgevoerd. Eronder zijn afwisselend vlakken met glas, metselwerk en gevelbeplating toegepast.

Partners

  • Opdrachtgever: particulier / My-LifeSlim Afslank Instituut, Almelo
  • Architect: Archimees, Hengelo
  • Aannemer: Aannemersbedrijf Ter Horst, Almelo
  • I.s.m. Lesker bouwkundig tekenburo, Almelo
  • Fotografie: Lines are everywhere, Hengelo

 

 

Vanuit Hengelo, Twente, werkt architectenbureau Archimees aan een breed en uitdagend opdrachtenpakket. Archimees biedt ruimte aan dromen!


Pastoriestraat 53

7555 TE Hengelo


T. +31 (0)6 47518469E. info@archimees.nl